Atelier

ODILE JEWELS by SADDAL

Sieraden worden gemaakt door de traditionele kennis te combineren met de innovatieve designtechnologie. Atelier Saddal heeft een uniek computer ontwerp systeem ontwikkeld waarmee de modellen op het scherm in een 3D-dimensie kunnen worden bekeken. Na goedkeuring van het model, print de 3D was printer vervolgens een was-model tot de juiste verhoudingen. Als het was-model geschikt is, moet het worden gegoten in witgoud, geelgoud, roségoud of platina. Omdat het model nog steeds in een ruwe vorm is, zal het worden getransformeerd in een prachtig sprankelend sieraad met nauwkeurigheid en precisie in het atelier. Vervolgens worden de diamanten en/of edelstenen gezet en klaargemaakt voor de eindinspectie. Alle ontwerpen zijn handgemaakt met precisie en toewijding en zijn een plezier voor het leven. Jouw leven!

Waar komen onze diamanten vandaan?

Atelier SADDAL is lid sinds 1994 van de vereniging beurs voor den diamanthandel te Amsterdam. Wij staan hiermee achter de Code of Principles van de World Federation of diamond bourses. Dat gaat onder meer over conflictdiamanten, synthetische diamanten, kinderarbeid gezondheidsomstandigheden op de werkplek, en milieuvraagstukken, Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de diamantbeurs. 

Kostbaar maar nooit ten koste van de aarde

De laatste decennia veroorzaakt de mens steeds meer activiteiten die de aarde ernstig bedreigen. Zo leidt exploitatie van natuurlijke grondstoffen en ecosystemen vaak tot grote problemen, die nog generaties lang zullen blijven bestaan voordat ze zijn opgelost. Bij het creëren van sieraden werkt ODILE Jewels daarom bewust uitsluitend met 100% gerecycled, goud en diamanten afkomstig uit een volledig traceerbaar traject, zonder de soms met mijnbouw geassocieerde, menselijke of milieutechnische problemen.

Verzorging en onderhoud

De sieraden van ODILE Jewels worden met veel zorg en liefde gemaakt. Het is dan ook aan te raden minimaal een keer per jaar uw sieraden te laten schoonmaken en de zetting na te laten kijken. Dat doet ODILE Jewels het eerste jaar na aankoop geheel gratis. Het kan zijn dat de sieraden vuil en of vettig geworden zijn. Als u dan een klein badje maakt met warm water, daarin wat afwasmiddel en klein scheutje ammonia. Doe het sieraad in het badje en borstel deze met een zachte borstel schoon. Spoel af met lauw water en maak het droog met een zachte niet pluizende doek. U zult zien dat de diamanten weer gaan glinsteren en het goud weer glimt!

Making of 

top
Added To Cart :
Add To Cart Failed :
prouduct successfully added to wishlist !